SPECIJALISTIČKA LEKARSKA ORDINACIJA
IZ FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE
ELITE REHAB NIŠ

Estetski PRP

PRP METODA PODMLAĐIVANJA KRVNOM PLAZMOM

Naše telo ima moć da regeneriše tkivo na svim delovima kože. Matične ćelije rade to svaki dan i pomažu telu da uopšte dođe do te procedure. Zato su one veoma bitne komponente u našem telu.


ŠTA JE PRP?

Primena sopstvene krvi u svrhu lečenja u medicini, pozanta je već 100 godina.

PRP tretman ( platelet rich plazma ) je tretman koji podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija sopstvene krvi ( krvne plazme ). Ovaj estetsko - medicinski zahvat koristi moć koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.


ŠTA JE TO TROMBOCITNA PLAZMA?

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u maloj količini krvne plazme ( 1 milion trombocita na 1 cm kubni plazme ). Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta ( sedam bitnih fakotra ), i veliki broj matičnih ćelija.

Plazma obogaćena trombocitima koristi se za podmlađivanje lica još od 2006.godine. PRP metoda je bezbedna, i ne posotji mogićnost od dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma od samog pacijenta.

Plazma se, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno ( ublažavanje finih linija i bora, popravljanje teksture kože, oporavak kvaliteta i izgleda kože ), ili dublje ( tretiranje dubokih bora, ožiljaka, strija, nadoknada volumena ).


KAKO IZGLEDA TRETMAN?

Za PRP metodu podmlađivanja nije potrebna nikakva specijalna priprema. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta ( oko 10- 20ml), i odnese u laboratoriju. Zatim se krv pripremi ( centrifugira ) i izdvoji tečni deo krvi ( plazma ) od statičnog dela.

Plazma se pomeša sa anestetikom, tako da je tretman bezbolan. Ubrizgava se najmanjim iglama, shodno tome, nema tragova od uboda i mogućnost ožiljaka.

Ovim postupkom se na priordan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože.


PRP TRETMAN JE NAMENJEN KOD:
  • smanjenja linija između obrva
  • smanjenja bora mrštalica i bora oko očiju
  • smanjenja nazolabijalnih bora
  • smanjenja pušačkih bora oko usana
  • tretiranja ožiljaka od akni
  • podmlađivanja kože na šakama i ostalim delovima tela
  • liftinga lica
  • tretmana stimulacije rasta kose
  • smanjivanja strija i celulita
  • korekcije podočnjka i kesica ispod očiju

KADA SE VIDE PRVI REZULTATI TRETMANA?

Prvi rezultati se vide nakon 30 dana, a naredni period postaje sve bolji i bolji sa izraženijim efektima. Svakim danom ćete biti sve lepši i lepši , tako da se svaka sekunda čekanja isplatila. Razlog toga je taj što je potrebno izvesno vreme da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju.


KOLIKO TRAJU EFEKTI?

U zavisnosti od kvaliteta kože efekti traju oko 18 meseci. Naravno, to zavisi i od Vaših životnih navika, oštećenja kože. Nije moguće tačno odrediti vreme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo utiicati, ali možemo ublažiti.


KOLIKO JE POTREBNO TRETMANA?

Najbolje je uraditi seriju od tri tretmana, u razmaku od po mesec dana. Za održavanje je potrebno kanije raditi jedan tretman na godinu dana, ukoliko ne želite opet uraditi seriju.


OPORAVAK

Nakon PRP-a, može doći do crvenila kože, manjih otoka i modrica koje su prolazne ( nekoiliko dana ).

Većina klijenata se odmah vrati svojim aktivnostima.

Tretman traje oko 30 min.

Pročitano 10008 puta

O nama

Ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Elite Rehab se bavi lečenjem i rehabilitacijom pacijenata svih starosnih dobi i patologija.

Okupili smo tim vrhunskih stručnjaka, lekare specijaliste, edukovane u najboljim evropskim centrima sa ciljem da razvijemo jednu respektibilnu ustanovu, kojoj će pacijenti uvek biti na prvom mestu.